Úvod » RECEPTY » Výborný domácí chléb


        

Výborný domácí chléb

Alžběta, Třebenice na Moravě

skladem

 

naše cena bez DPH : 0,00 Kč
naše cena s DPH (20 %):
0,00 Kč

 

 

Ingredience:
    1 šálek = 250 ml

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1,5 šálku vlažné vody
  • 1 lžičku sušeného droždí
  • 1 lžičku soli
  • Volitelné: kmín, hrubozrnná sůl, lněná semínka …

Já nechávám přes noc, klidně ale můžete nechat těsto odpočívat i 12 hodin.

Všechny přísady kromě semínek smícháme v misce. Nemíchat rukou, stačí promíchat jen vařečkou, aby se všechny přísady spojily. Těsto necháme kynout při pokojové teplotě přes noc, případně až 12 hodin.

Připravíme si hrnec s poklicí (takový, který můžeme vložit i do trouby), případně zapékací mísu.

Mísu nebo hrnec vložíme do trouby a necháme vyhřát na 230 stupňů. Hrnec v troubě necháme vyhřát i s poklicí.

Těsto si přendáme na pečicí papír a vložíme do horkého hrnce z trouby.

Vrch můžeme posypat kmínem nebo semínky a můžeme udělat i pár zářezů žiletkou.

Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 220-230 stupňů 30 minut. Potom sundáme pokličku a necháme zapéct povrch chleba ještě asi 15-20 minut.

Chléb následně necháme vychladnout.

DOBROU CHUŤ!

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MDIxZT