Infolinka:
tel: +420 777 233 477
tel: +421 901 744 744
Ingredience:
1 šálek = 250 ml
Já nechávám přes noc, klidně ale můžete nechat těsto odpočívat i 12 hodin.
Všechny přísady kromě semínek smícháme v misce. Nemíchat rukou, stačí promíchat jen vařečkou, aby se všechny přísady spojily. Těsto necháme kynout při pokojové teplotě přes noc, případně až 12 hodin.
Připravíme si hrnec s poklicí (takový, který můžeme vložit i do trouby), případně zapékací mísu.
Mísu nebo hrnec vložíme do trouby a necháme vyhřát na 230 stupňů. Hrnec v troubě necháme vyhřát i s poklicí.
Těsto si přendáme na pečicí papír a vložíme do horkého hrnce z trouby.
Vrch můžeme posypat kmínem nebo semínky a můžeme udělat i pár zářezů žiletkou.
Přikryjeme pokličkou a pečeme při teplotě 220-230 stupňů 30 minut. Potom sundáme pokličku a necháme zapéct povrch chleba ještě asi 15-20 minut.
Chléb následně necháme vychladnout.
DOBROU CHUŤ!