Úvod » RECEPTY » Netradiční vepřová pečeně


        

Netradiční vepřová pečeně

pan Ivan, Domažlice

skladem

 

naše cena bez DPH : 0,00 Kč
naše cena s DPH (20 %):
0,00 Kč

Suroviny: 

  • vepřové maso 1,5 kilogramu
  • sýr polotvrdý 7 plátků (Eidam)
  • cibule 3 kusy
  • anglická slanina 50 gramů (plátky)
  • plnotučná hořčice 7 lžiček
  • kečup 7 lžiček
  • sádlo 2 lžíce
  • voda (nebo vývar na podlévání)
  • koření 2 lžičky (na gyros)
  • sůl

Postup přípravy:

Maso nakrojíme na plátky silné asi 1 cm, tak aby celá pečeně držela pohromadě. Maso pak dobře ze všech stran i v zářezech dobře osolíme a okořeníme.

Do každého zářezu vetřeme 1 lžičku hořčice a kečupu a vložíme kolečko cibule a plátek sýra. Povrch masa překryjeme plátky anglické slaniny a převážeme kuchyňskou nití.

V pekáči rozpustíme sádlo, vložíme do něj maso, podlijeme trochou vody nebo vývaru, obložíme kolečky cibule, přiklopíme poklicí a dáme péct. Asi po 40 minutách sundáme poklici a dopékáme ještě asi 20 minut , dokud není maso měkké a s křupavou kůrčičkou.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

OWY4MDYzMz